przeczytalam juz prawie wszystko o co chodzi z tymi ET, jako ze do nowych aut nie daja kola zapasowego udalo mi sie zdobyc zapas za bardzo rozsadna cene( 50zl), jedyna roznica to ze na felgach jest ET47, a na feldze co kupilam jest ET37, i tu mam pytanko czy jako kolo zapasowe moze byc czy odac kolo i szukac z ET47.
Jako zapasowe to może będzie dobre. Poprostu będzie wystawać na zewnątrz o 10 mmm i tyle. Jednak za 75 zł - 90 zł mozna kupić dobrą stalowa felgę z odpowiednim ET, więc ja bym wolał poszukać. Jednak jak już jest to jest. Sprawdź jeszcze roztaw śrób czy się zgadza i czy otwór centralny ma odpowiednią średnicę!!!
przeczytalam juz prawie wszystko o co chodzi z tymi ET, jako ze do nowych aut nie daja kola zapasowego udalo mi sie zdobyc zapas za bardzo rozsadna cene( 50zl), jedyna roznica to ze na felgach jest ET47, a na feldze co kupilam jest ET37, i tu mam pytanko czy jako kolo zapasowe moze byc czy odac kolo i szukac z ET47.
Jako zapasowe to może będzie dobre. Poprostu będzie wystawać na zewnątrz o 10 mmm i tyle. Jednak za 75 zł - 90 zł mozna kupić dobrą stalowa felgę z odpowiednim ET, więc ja bym wolał poszukać. Jednak jak już jest to jest. Sprawdź jeszcze roztaw śrób czy się zgadza i czy otwór centralny ma odpowiednią średnicę!!!
Pozdrawiam
Marcin
wszystko jest tak samo felga jest z grupy wvag napisy nabite na feldze sa takie same jak te ktore ma, obecnie zamontowane jedyna roznica to wlasnie ET
Poczytałem trochę w tym temacie o ET, skorzystałem z kalkulatora jednak chcę się jeszcze raz upewnić, że wszystko będzie pasowało. Mam opony 205/55 R16.
Jak uważacie?
Co myślicie o felgach MSW 19 W do Octavi II (6,5x15 ET45).
Czy to jest dobra firma w porównaniu do felf ATS?
Jak myślicie które lepiej będą wyglądały ATS Twister czy MSW 19 W?
Jeżeli chodzi o felgi, to chciałbym żeby było widać, że są to felgi aluminiowe nie kołpaki skoro mam wydać na tą przyjemność 1500 zł. W przeciwnym razie wolę kupić cztery felgi stalowe za 400 zł plus 100 zł komplet ładnych kołpaków.
To lepiej kup stalówki, bo 15" alufelgi nie będą zbyt rewelacyjnie wyglądały i możesz być zawiedziony efektem. Zwróć uwagę, że kołpaki na 15" wizualnie sprawiają wrażenie większych niż 15" alufelgi ponieważ kołpak nachodzi trochę (minimalnie, ale to widać) na oponę, więc pomijając wzór (alu mogą być ładniejsze) to efekt wizualny lepszy osiągniesz kołpakami . IMHO do Octavii minimum to 16" alufelgi, a jeżeli zależy Ci na wyglądzie to miniumum 17". Najlepszy efekt dają 18" :diabelski_usmiech.
S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
-------------------------------------------------------------------------
O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010
Ciągle tylko narzekania na alu 15" chcą to niech kupują. Komfort,amortyzacja dziur wiedzie prym. Ja tez kupie 15". A te naprawde ładnie wygladają w octavii: http://www.bopss.pl/b509_mb_15___5x1...1210,1244.html
Jak ktoś chce aby auto wyglądało to sie kupuje np e-60.
Octavia to niezawodne wozidło do ktorej załozymy nawet super,nieziemskie alu 17-18" a i tak nie bedzie szokowało wygladem. Bedzie tylko wiecej paliło,wolniej rozpedzało,tlukło na nierównosciach(dziurach). :wink:
Powiedzcie ostatecznie ,czy ma ktos z Was załozone fele z ET35? Czy coś sie dzieje nie tak? Bije,obciera? Patrzac na oferty firm sprzedajacych fele, ET 50 sporadycznie sie trafia.
Te z linku mogę smiało zamawiać? A na nie opnki 195/65R15?
progresowy, temat ET 35 w O2 był poruszony pare stron temu :arrow:
Zamieszczone przez Deo
Czy ktoś jeździł o2 z felgami z ET 35?
Szukam alu na lato mógłbym kupić w okazyjnej cenie >>takie<< felgi.
Pytanie czy warto je brać, czy szukać czegoś z większym ET, żeby później szkoda się nie napierdzielał z mojej Havranki, tak jak z tej nieszczęsnej "A-klasy"
O now!! Za chińszyzne i bicie dziekuje!
Jakiej firmy mam wybrać aby wzór był podobny i ET pasowało?
Ślepy jestem i nie widze zadnych z odpowiednim ET i powyzszym wzorem.
dlaczego nie kupujecie alufelg w wulkanizacjach , przecież ceny są chyba w miarę porównywalne z inetrnetem... , będziecie mieli dobrze et dobrane , pooglądacie wzory felg , zobaczycie jakość malowania..
Po niedzieli mają przyjść te felgi ATS Twister. Zobaczę jak będą wyglądały i albo kupię je albo kupię stalówki. Większe koła jak 15 nie wchodzą w grę bo mam opony 15 i nie zamierzam kupować nowych. Wsumie, to dla mnie może stalówki byłyby najlepszym rozwiązaniem ale założyłem sobie że kupię felgi aluminiowe na lato więc nie chciałbym rezygnować ze wszystkich założeń. Wszystko rozstrzygnie się w przyszłym tygodniu.
Jak macie jakieś inne propozycje dobrych felg do Octavi to piszcie. Z tym że ET jak dla mnie nie może być mniejsze niż 45 i najlepiej żeby nie było pierścieni centrujących.
Panowie czy oryginalne felgi 18" z OII RS z oponami 225/40R18 będą pasowały plug&play do OII BKD? Felgi już zakupiłem tylko zastanawiam się czy podejdą bez problemu? :roll:
witam,posiadam opony 195/65/15 więc chce dokupic felgi alu 15,znalazłem DOTZ DAYTONA - 15"x 6,5" ( 5x100 ET 38 ),wiem ze lepsze sa 16 ale mam juz opony,szukam na forum ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem,czy mogą byc czy opona moze bedzie zbyt rozciągnięta a może jakieś inne rozwiązania możecie mi podpowiedziec
fele nowe ,opony 195/65 r 15,czytam i czytam a moze sprzedac 15 i kupic cały komplet 16 tylko jakie parametry bo juz sie pogubiłem,co do firmy to "chiny "nie wchodza w gre a np.opona 205/55 r 16 i do tego dobrac fele
fele nowe ,opony 195/65 r 15,czytam i czytam a moze sprzedac 15 i kupic cały komplet 16
może i tak, ale to chyba Twój wybór :szeroki_usmiech
wszystkie parametry masz w "istotnych tematach technicznych" na pierwszej stronie portalu, już mi sie nie chce tego wklejać po raz 187636611890 :evil:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz